Tänase keskkonnateadliku mõtteviisi keskmes on loodushoiu kõrval järjest tähtsam jätkusuutlik energiamajandus. Ühine eesmärk on energiavajadus rahuldada ainult pikaaegselt kuluefektiivsete ja vähima keskkonnamõjuga lahendustega. Pidevalt käib erinevates paikades uute tarkade süsteemide katsetamine – nii üksikute ehitiste kui tervete linnade kaupa.

Konverentsil “Targad energialahendused” esinevad mitmed praktikud ja eksperdid Eestist, Lätist, Norrast ja Rootsist rohemajanduse, energiatõhusa ehituse ja energiatootmise alalt.

  • 25. oktoobril 2012 kell 10:00-17:30 toimub konverents “Targad energialahendused” Eesti Maaülikooli peahoones
  • 26. oktoobril 2012 kell 10:00-14:00 toimuvad Tartumaa energiaobjektide ja -ettevõtete külastused

Konverentsi esimeses osas arutlevad erinevad esinejad rohemajanduse toimimise, võimaluste ja perspektiivide üle Eestis ja Põhjamaades. Tutvustatakse uuringut rohelistest töökohtadest Eestis.

Tarkade energialahenduste teemaplokis käsitletakse biogaasi tootmist ja kasutamist ning elektriautode kogemust Tartus. Tutvustatakse huvitavate näidetega targa linna ning targa maja kontseptsioone.

Kolmanda osa ettekanded on rohelise ehituse teemadel: räägitakse ehituskogemustest Lätis ning korterelamute renoveerimisest Eestis, samuti nullemissiooni ja nullenergia majade omadustest ja erinevustest.

Konverentsi teise päeva jooksul toimuvad tutvumiskülastused taastuvenergialahendustega Kõrveküla lasteaeda, Fortum Tartu elektri- ja soojuse koostootmisjaama ning ökotrükikotta Ecoprint. Päeva lõpetab Tartu Teaduspargi ja Tartu Regiooni Energiaagentuuri külastus.