Rohevik vaatab tulevikku, milleni viib säästev ja keskkonnasõbralik eluviis Põhja- ja Baltimaades.

Foorumi kutsus ellu Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis 2011. aastal. Esimesel aastal toimus Rohevik keskkonnafestivalina, mis koosnes konverentsidest Tallinnas ja Tartus ning elektrisõidukitega koguperepäevast Tallinnas Vabaduse väljakul.

Eelmisel aastal võttis Rohevik foorumi kuju ning jätkab sellisena ka sellel aastal. Sõna “foorum” pärineb ladina keelest ning tähistas vanaaja linnades rahva kogunemiseks määratud väljak – foorum oli linna poliitiline ja ärikeskus ning kohtu asupaik. Seega sobib see mõiste hästi Rohevikule – üritus toob kokku poliitikud, ettevõtjad ja eksperdid, kes arutavad, kuidas saavutada kestlik eluviis Läänemere piirkonnas.

Rohevik 2013 koosneb konverentsist Tartus ja seminarist Viljandis:

  • konverents “Keskkonnasõbralik planeerimine” toimub 26. septembril Tartus, Eesti Maaülikooli aulas. Nagu nimigi vihjab, on ürituse läbivaks teemaks avaliku ruumi keskkonnasõbralik planeerimine. Arutelud toimuvad kolmel tasandil: linn, kogukond ja ehitus.
  • seminar “Kuidas kütta kui eestlane ja elada kui eurooplane?” toimub 27. septembril Viljandis, Pärimusmuusika Aidas. Ürituse läbivaks teemaks on kaugküte, selle tulevik, majandamine ja alternatiivid.

Üritused on tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Osavõtuks peab end siiski eelnevalt registreeruma.

Rohevik 2013 korraldajad on Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus, Eesti Maaülikool, Tartu linn, Tartumaa Omavalitsuste Liit, Tartu Regiooni Energiaagentuur, Tartu Teaduspark ja Viljandi Maavalitsus.